Om oss

Mail Boxes Etc. Globalt:

Affärsidén grundlades i San Diego, USA 1980 och idag finns vi i mer än 30 länder världen över. MBE konceptet förvärvades i USA och Canada av UPS under 2001 och drivs sedan dess under egna varumärket ”The UPS Store”.

Utanför Nordamerika finns över 1600 butiker, och de flesta hittar man i Europa, mer än 1200 stycken! Västeuropa står för en stor del, men nu ökar vi även i Östeuropa och då framför allt i Ryssland. Rättigheterna för konceptet globalt ligger sedan 2009 hos ett Italienskt bolag med säte i Milano. Läs gärna mer på www.mbeglobal.com.

 

Mail Boxes Etc. Sverige:

Den första MBE butiken i Sverige öppnades redan 1999 i Stockholm på Birger Jarlsgatan. Den följdes av ytterligare etableringar i både Stockholm & Göteborg. Under många år fanns ingen organisation i Sverige (franchisegivare) varav tillväxten stannade upp. Så när vi 2012 fick chansen att förvärva Master Licensen för MBE i Sverige kändes det som ett gyllene tillfälle med tanke på att vi drivit egna MBE butiker framgångsrikt i över 10 års tid. Bolaget bildades med namnet MBE Sweden AB.

Efter noggrann genomgång av den svenska marknaden, framtagning utav leverantörsavtal, handböcker, IT-system stod vi ca 12 månader senare redo att lansera konceptet på svenska marknaden. Det resulterade i vår första franchisetagare Christoffer som kort därpå öppnade sin butik i början av 2014. Därefter signade vi franchisetagare i både Luleå, Stockholm & Malmö. Idag är vi 9 st butiker i Sverige och vår ambition är att få nya kollegor i hela landet!

/MBE Sweden
Gustav Wohlfahrt
Henrik Grönlund

 

Vill du läsa mer om franchise?

 • Personligt bemötande i världsklass! Jag kommer rekommendera Mail Boxes Etc. till alla jag känner!
  Magnus Carlqvist
 • Enkelt snabbt och lätt! Precis som det skall vara!
  Christoffer Jonsson
 • Tack för hjälpen med att skicka pappas golfbag till Spanien, hade aldrig klarat det på egen hand!
  Fabian Holm
 • Hjälpte mig att skicka ut vår bröllopsinbjudan. Tack ännu en gång för er fantastiska hjälp trots att jag var sent ute!
  Rut Aratoun